Workshop Your Eye

De Fryske Marren - Gevorderd - In een groep

workshopimg

€ 149,00

Workshop boeken

Voorbeeldfoto’s

Video

Wat ga je leren?

Tijdens deze eendaagse workshop Your Eye richten we ons op onze manier van kijken.
"we don't see things as they are, we see them as we are"  


Hoe kunnen we onze (andere) manier van kijken vastleggen. We gaan op zoek naar jouw manier van kijken en hoe dat van invloed is op jouw fotografie. Als je je bewust bent van hoe je kijkt, ga je andere dingen zien en ga je anders fotograferen.

Cursusbeschrijving

Waar kijk je naar en wat zie je?

Je fotografeert al enige tijd en merkt dat je altijd weer terugvalt op de jouw bekende manier van fotograferen. Dat is bekend en vertrouwd. Maar je voelt aan dat er meer is. Je bent toe aan een volgende stap. Je bent op zoek naar verdieping in je foto's. Je bent op zoek naar jouw oog op het landschap.

In deze eendaagse workshop gaan we op zoek naar jouw manier van kijken en hoe dat van invloed is op jouw fotografie. Als je je bewust bent van hoe je kijkt, ga je andere dingen zien en ga je anders fotograferen.

We verzamelen in Terherne bij het 't Schippershuis. Bij een kop koffie of thee maken we kennis met elkaar. Na een korte introductie van Annemarie gaan we op pad. Tot de lunch (wederom in het Schippershuis) richten we ons op onze manier van kijken. 

Na de lunch gaan we weer naar buiten en uitgebreider met de camera aan de slag. Hoe kunnen we onze (andere) manier van kijken vastleggen. Rond 16 uur eindigt de workshop. We werken in een kleine groep (max 7 personen), zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. 

Vereisten voor de cursus

  • camera met lens en opgeladen accu en eventueel een reserve accu
  • geheugenkaartje(s)
  • statief (als je dat hebt)
  • kleding en schoeisel dat is afgestemd op het (voorspelde) weer voor die dag.

Programma

Bekijk alle data van deze cursus

Datum

04-09-2020

12-09-2020

Locatie

De Fryske Marren

De Fryske Marren

Over de instructeur

Mijn naam is Annemarie Hoogwoud, geboren en getogen in Amsterdam en na wat omzwervingen nu woonachtig in Friesland. Toen ik 15 jaar was nam mijn buurman mij mee in zijn wereld van de fotografie. Avond na avond keek ik dia’s van zijn reizen naar IJsland en Groenland. Mijn eerste camera kreeg ik van hem. Daar, tijdens die avonden, ontstond mijn passie voor de fotografie. Ik maak beeldpoëzie en gebruik licht, kleur en compositie op een zodanige manier dat de zachtheid wordt benadrukt en dat de schoonheid van de wereld zich als vanzelf ontvouwt. In een soms hectische, onrustige en harde wereld, hoop ik dat mijn beelden je inspireren stil te staan en te reflecteren. Door de tijd te nemen ga je meer zien en anders kijken.

Bekijk workshopsite

Favoriete foto instructeur

Momenteel is dit mijn favoriete foto! Het is een dubbel opname waarbij kunst en bloemen samenkomen. Deze foto straalt voor mij het voorjaar uit. De periode, zeker nu, van hoop en verlangen, van nieuw leven. 

Ik hou ervan te experimenteren en te zoeken naar mooie combinaties, waardoor de expressiekracht sterker wordt en een foto transformeert naar kunst, waarbij je je afvraagt waar je nu eigenlijk naar kijkt en wat je ziet.